NAD C700 BluOS Streaming

“Just add speakers,” is de slogan die NAD voor de nieuwe C700  BluOS Streaming hanteert. Deze compacte versterker-en-muziekstreamer-in-één is de perfecte basis voor een moderne stereoset. Vanaf medio december, dus net op tijd voor de Kerstman, is dit apparaat beschikbaar. Met de snelle bezorging en de laagsteprijsgarantie van Doublepoint, is dit natuurlijk dé plek om hem te bestellen.

 

Strak design

De NAD C700 BluOS Streaming past in de trend van strak en milnimalistisch design. Een stevige, zwarte, aluminium behuizing is afgewerkt met een vijf inch hoog kleurendisplay. Daarop zie je de albumhoes, de afspeelstatus en enkele systeeminstellingen.

Je vindt op de C700 geen onnodige knoppen of wielen, want met je telefoon heb je de complete controle over het apparaat. Sterker nog, je kunt dit apparaat zelfs ‘trainen’ om op een andere, bestaande afstandsbediening te reageren. Dat voorkomt een wildgroei aan remotes op de salontafel. Maar wat kán hij eigenlijk?

Grootse prestaties

De krachtige HybridDigital UcD-versterker pompt maar liefst 80 Watt per kanaal naar je luidsprekers. Deze versterker produceert nauwelijks ruis en vervorming, ongeacht de speakerbelasting. Hij kan zelfs pieken van tweemaal 120 Watt aan. Dat is meer dan voldoende voor de gemiddelde woonkamer.

Er zijn luidsprekeruitgangen van audiofiele kwaliteit en de C700 heeft ook een subwooferuitgang. Via de BluOS-app op je smartphone stem je de luidsprekers en de subwoofer perfect op elkaar af.

Ook een game-console, media-adapter en televisie (HDTV) kun je op deze versterker aaansluiten. En dankzij de Bluetooth-verbinding kun je met een draadloze hoofdtelefoon van je muziek genieten of audio streamen vanaf bijvoorbeeld het mobieltje van een bezoeker.

Toegang tot je complete muziekbibliotheek

Met de populaire BluOS-app kun je de NAD C700 optimaal bedienen. Deze mobiele app werkt als afstandsbediening voor de nieuwste apparatuur van merken als NAD, Bluesound en DALI. Hier kun je jouw digitale muziekbibliotheek aan koppelen, hetzij op een externe harde schijf die je middels een USB-stekker met deze versterker verbindt, of op een NAS-drive.

Daarnaast kun je via de BluOS-app ook jouw playlists streamen. Of die nu op Spotify, Qobuz, Amazon Music HD of Tidal staan, met een snelle shortcut heb je toegang tot jouw favoriete albums en songs.

Over NAD

New Acoustic Dimension, afgekort tot NAD of NAD, is een Brits merk dat in 1972 werd opgericht. De groep achter dit merk bestond uit Europese audio-importeurs die een groeiende vraag bespeurden in betaalbare maar goede audio-apparatuur. Op het eerste gezicht leek deze vraag een paradox: de kwaliteit van voordelige apparatuur was bedroevend, terwijl de topkwaliteit merken astronomische bedragen vroegen.

NAD Electronics besloot desalniettemin deze uitdaging aan te gaan en kwam steeds maar weer met revolutionaire producten. De NAD C700 past prima in dit rijtje. En om deze jongens te parafreseren: speakers toevoegen en gaan met die banaan.