Wireworld is ontstaan uit de liefde voor muziek, een passie voor innovatie, een flair voor industrieel design en tot slot een zoektocht naar detail. David Salz, de oprichter van Wireworld, heeft net zoals vele audiofielen decennia lang zijn luisterervaring voor muziek proberen te verfijnen. Wireworld maakt gebruik van objectieve luistertests om kabels te maken die de fijnste details en expressie van muziek behouden. Hoe dichter ze bij het brengen van de intensiteit en schoonheid van livemuziek in jouw luisterruimte komen, hoe dichter ze bij het bereiken van de doelen zijn gekomen.

In 1980 besloot David te ontdekken wat er door een kabel verloren ging door deze helemaal te ontleden. Hij besloot om direct te beginnen met het testen van vrijwel de perfecte directe verbindingen gemaakt door componenten in plaats van een eenvoudige kabel te testen. De kennis die is opgedaan door tientallen jaren van deze tests heeft geleid tot verschillende patenten terwijl David doorging met het ontwikkelen van kabelontwerpen die steeds dichter bij de ultieme zuiverheid van een directe verbinding klinken. Kortom, David ontwikkelde effectievere tests die echte antwoorden en echte oplossingen opleverden, niet alleen verschillende resultaten.

In de jaren '90 werkte David samen met VP / Operations, Sara Flaaten, en samen brachten ze het bedrijf in een richting van gestage groei en vooruitgang met toewijding aan loyaal, goed opgeleid personeel en uitstekende klantenservice; mensen die er trots op zijn een product te maken dat zijn reputatie echt waarmaakt.

Wireworld is opgericht met de unieke missie om audiokabels te perfectioneren door middel van objectieve luistertests. Deze wetenschappelijke tests zorgen ervoor dat elke nieuwe generatie kabels die er wordt geproduceerd meer van het originele geluid laat horen dan eerdere kabels. Naast deze verbeteringen profiteren veel van de nieuwe luidsprekerkabels en sommige interconnects ook van een grotere draaddikte. De combinatie van deze technische verbeteringen zorgt voor verrassende upgrades om de kracht en delicatesse van livemuziek opnieuw te creëren.

De audiokabels van Wireworld vallen in verschillende prijscategorieen maar gaan toch meer richting het high-end segment als het gaat om audiokabels. Er zijn uiteraard betaalbare kabels maar er is meer aanbod in het high-end segment. Alle kabels van Wireworld zijn vanaf nu verkrijgbaar in ons assortiment en kan als concurrent van het bekende merk; Oehlbach worden gezien.