On-wall speakers Klipsch

Wie zegt dat speakers op een voetje of standaard moeten staan? Klipsch, een ware autoriteit op het gebied van luidsprekers, bewijst het tegendeel met hun serie Reference Premium Designer On-Wall. 

Deze fraaie speakers beschikken over cerametallische woofers en titanium LTS tweeters. Ze zijn beschikbaar in klein formaat (RP-140D), groter formaat (RP-240D) en reuzenformaat (RP-640D). Daarnaast is er een 3-kanaals, passieve soundbar (RP-440D) beschikbaar. Met andere woorden: voor elk wat wils. Lees hier waarom wij van Doublepoint vinden dat er muziek in deze luidsprekers zit.

Ideaal voor kleinere interieurs

Niet iedere audiofiel kan vloerstaande speakers plaatsen. Of je nou bescheiden woont of kleine kinderen rond hebt kruipen, met on-wall speakers ben je niet langer van het beschikbare vloeroppervlak afhankelijk. De Reference Premium Designer On-Wall luidsprekers van Klipsch bezorgen je topkwaliteit geluid van waar jij wilt. 

Mocht je tóch ruimte op een tafel of op de vloer hebben, dan helpen de meegeleverde voeten (van glas) je om de speakers een plekje te geven en de muur vrij te houden. Een flexibiliteit die je bij maar weinig andere luidsprekerfabrikanten tegenkomt.

Het oog wil ook wat

Klipsch is al bijna 70 jaar lang vooruitstrevend als het om luidsprekers gaat. Het merk luistert goed naar zijn klanten en anticipeert op nieuwe trends. De Reference Premium Designer On-Wall speakers spelen op zo’n tendens in: het moderne, minimalistische interieur. De luidsprekers uit deze serie hebben een matte afwerking en passen daardoor perfect bij moderne meubels en flatscreen-tv’s. 

Deze on-wall luidsprekers zijn discreet zonder saai te zijn. Pas wanneer je ze de sporen geeft, worden het echte blikvangers. En o ja, het helpt ook als je de met magneten bevestigde voorgrille eraf haalt!

Waarom kiezen voor Klipsch?

Laten we eerlijk zijn: Klipsch is niet het enige merk dat on-wall luidsprekers maakt. Dus waarom zou je dan juist voor deze speakers moeten kiezen? Een goede vraag, waar meerdere antwoorden op zijn, want er zijn enkele zaken die dit merk uniek maken ten opzichte van andere merken.

Ten eerste haal je met een Klipsch een stuk historie en –jawel– romantiek in huis. Voor oprichter Paul Wilbur Klipsch, die soms wel een geniale gek werd genoemd, begon het in de veertiger jaren van de vorige eeuw met het doel om het beste geluid naar zijn woonkamer te halen. Hij werd geobsedeerd door de hoornluidspreker en zijn omgeving moedigde hem aan om een bedrijf te beginnen. 

Ten tweede: Klipsch is wereldleider op het gebied van hoornluidsprekers. Since het prille begin heeft Klipsch deze speakers ingezet om hun hoge gevoeligheid, hun lage modulaire vervorming, het hoge dynamische bereik en de platte frequentierespons. Er is dan ook geen luidsprekerset van Klipsch waar géén hoornspeaker in te vinden is. Het is de enige luidspreker ter wereld die al 70 jaar ononderbroken gefabriceerd wordt.

Tot slot ben je met Klipsch in goed gezelschap. Dit gerenommeerde merk is een wereldwijde autoriteit op het gebied van luidsprekerontwerp en -productie. Je vindt Klipsch-luidsprekers in duizenden bioscopen en miljoenen huishoudens. Daarnaast zijn het de officiële luidsprekers van elke vestiging van het Hard Rock Cafe®.