De TX-NR686 werd door Onkyo op 6 maart 2018 onthuld. Hij is de opvolger van de TX-NR676 en zal volgens Onkyo een nieuwe standaard zetten voor 3D-geluid.

De TX-NR686 is voorzien van 4K-ondersteuning in combinatie met HDR, HLG en Dolby Vision, hij brengt 165 Watt per kanaal met 3D-audio. Voor de garantie van bioscoopgeluid is aan de NR686 een THX-certificaat afgegeven, waardoor de gebruiker alleen maar hoeft te zorgen voor voldoende ruimte omn de geluidsbeleving als in een bioscoop te ervaren.

De geïntegreerde AccuEQ Room Acoustic Calibration en AccuReflex zorgen ervoor dat de TX-NR686 de speakers optimaal afstelt op de ruimte. De receiver ondersteunt audio-formats als DTS:X, Dolby Atmos, DTS Neutral:X en Dolby Surround waardoor de geluidservaring aanzienlijk wordt verbreed. Audio-tracks zoals Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio, die via een Blu-ray speler worden afgespeeld,  worden ook ondersteund door de TX-NR686.

Aan de voorkant van de TX-NR686 zijn de L/R kanalen aanwezig die middels Vector Linear Shaping Circuitry zorgen voor verwijdering van geluid bij hoge tonen. De verwijdering van het ongewenst geluid is vooral merkbaar wanneer Hi-Res Audio wordt afgespeeld. De receiver biedt ondersteuning voor Spotify, TuneIn, Deezer en TIDAL om muziek af te kunnen spelen. Hij wordt bediend met de Onkyo Controller-app, waardoor het afspelen van Radio gemakkelijk via TuneIn gebeurt. De receiver kan via WiFi of een UTP/Ethernet kabel worden aangesloten op een netwerk. Hij maakt gebruik van een netwerkfrequentie van 5 GHz/2.4 GHz Wifi.

Via de Phono-ingang op de receiver is het mogelijk uw platenspeler op de receiver aan te sluiten. De ingebouwde voorversterker zorgt voor een probleemloze weergave van het geluid. Ook heeft de receiver de ingebouwde functie DTS Play-Fi, wat ervoor zorgt dat mobiele- of vaste toestellen muziek kunnen streamen naar de receiver door middel van de Play-Fi app.

De ingebouwde Chromecast zorgt er verder voor dat vrijwel alle apparaten probleemloos muziek streamen naar de receiver. Via Fareconnect kunnen eveneens draadloze speakers worden gekoppeld. De receiver beschikt over zeven HDMI-ingangen waarvan één aan de voorzijde, zodat snel een Playstation, Xbox of videorecorder kan worden aangesloten. Hij heeft tien luidsprekeringangen en een USB-aansluiting om bijvoorbeeld muziek af te spelen vanaf een externe harde schijf.

De Onkyo TX-NR686 heeft een verkoopprijs van 649 euro en is vanaf nu verkrijgbaar!