Zoals de naam van deze verschillende speakers al doet vermoeden is de plek waar je deze speaker zal plaatsen verschillend, maar waarom is dat nou eigenlijk zo? We leggen het uit in deze blog.

Een eerste verschil tussen deze twee type speakers is het formaat: een boekenplank speaker is een compacte luidspreker die zo wordt ontworpen dat hij gemakkelijk ergens uit het zicht neer te zetten is. De vloerstaande speakers zijn vaak groter en hierdoor minder makkelijk uit het zicht te plaatsen, logischerwijs nemen deze speakers ook meer ruimte in in je interieur. Door het grotere formaat kan de vloerstaande speaker meer en over een grotere ruimte geluid verplaatsen. Daarnaast uit een verschil zich in de lagere tonen: bij de vloerstaande speaker zijn deze tonen door de grote klankkast vaak beter. Omdat de boekenplank speaker hier nog wel eens moeite mee kan hebben wordt er soms voor gekozen in aanvulling daarop een subwoofer te plaatsen, deze is net als de boekenplank speaker compact en hierdoor gemakkelijk uit het zich te plaatsen. Over het algemeen valt te zeggen dat de vloerstaande speaker de minste beperkingen en compromissen heeft op het gebied van het geluid. Het formaat geeft ruimte voor de bastonen en zorgt voor groot volume. Door het verschil in formaat van de klankkast werkt de boekenplank speaker vaak goed in kleinere ruimtes en de vloerstaande speaker in grotere ruimtes.

Voor welke soort speaker je kiest hangt dus af van de ruimte waarin je deze wilt plaatsen en of je de speakers uit het zicht wilt plaatsen. Doublepoint heeft een groot aanbod in prachtige speakers waarbij het helemaal niet erg is deze een prominente plek in je interieur te geven! Als de ruimte waar je de speakers wilt plaatsen zich niet leent voor het formaat van de vloerstaande speaker is de boekplank speaker een goed alternatief. Deze passen vaak in een kast of op een mooie standaard. Mocht je rekening moeten houden met je buren is een minder harde bass misschien helemaal niet zo’n slecht idee, en mocht je die lage tonen toch nog beter willen laten uitkomen is dit goed op te lossen door het plaatsen van een subwoofer.

Naast boekenplank en vloerstaande speakers van verschillende merken verkoopt Doublepoint ook verschillende beugels en standaards voor speakers. Graag helpen wij je bij het uitzoeken welke soort speaker het beste past bij jouw wensen. Onze speakerspecialisten zijn hiervoor elke werkdag per telefoon en e-mail bereikbaar om samen een mooie oplossing voor jouw audio-opstelling te bedenken.