Platenspelers zijn weer helemaal terug van weggeweest, maar wist je dat je nog meer uit je vinyl kunt halen met de juiste accessoires? Platenspeler-accessoires zijn niet alleen leuk om te hebben, maar ook essentieel voor de geluidskwaliteit en de kwaliteit van jouw platen. In deze blogpost geven we je een overzicht van de verschillende soorten accessoires die er bestaan en waar je ze kunt vinden (spoiler: in onze webwinkel).

 

Phono-voorversterkers 

De platenspeler zelf produceert maar een zwak signaal. Dat signaal moet dus versterkt worden tot een niveau dat geschikt is voor je versterker of receiver. Zo’n phono-voorversterker kan ook de geluidskwaliteit van je platenspeler verbeteren, door ruis en vervorming te verminderen. Bij Doublepoint vind je verschillende phono-voorversterkers van topmerken, zoals de Pro-Ject Phono Box en de Cambridge Audio Solo.

 

Elementen en naalden 

Een element is het onderdeel van je platenspeler dat de groeven van je plaat omzet in elektrische signalen. Een naald is het puntje dat contact maakt met de plaat. Het element en de naald hebben een grote invloed op de klank van je platenspeler, want ze bepalen hoe nauwkeurig en gedetailleerd het geluid wordt weergegeven. Het is daarom belangrijk om een goed element en een goede naald te kiezen, die passen bij je platenspeler en je muzieksmaak. Ook moet je af en toe je naald vervangen, want die slijt door het gebruik. Check in onze webwinkel de elementen en naalden van hoge kwaliteit, zoals de Denon DL-103R MC.

 

Reinigingsproducten 

Als je wilt genieten van je platen, moet je ze goed schoonhouden. Stof, vuil en vingerafdrukken kunnen namelijk krassen en tikken veroorzaken, die het geluid verpesten. Ook moet je je platenspeler regelmatig reinigen, vooral de naald en de draaitafel. Door je platen en je platenspeler schoon te maken, verleng je hun levensduur en verbeter je hun prestaties. Doublepoint verkoopt je allerlei reinigingsproducten voor je platen en je platenspeler, waaronder de Oehlbach Click & Clean reinigingsset.

 

Overige accessoires 

Naast de bovengenoemde accessoires, zijn er nog veel meer accessoires die nuttig of leuk kunnen zijn voor platenspeler liefhebbers. Denk bijvoorbeeld aan vilten matten die voor een zacht contact tussen plaat en naald zorgen, naalddrukmeters die het perfecte geluid combineren met minimale slijtage; record pucks die de plaat strak op de draaitafel duwen en zo een perfecte timing garanderen; en nog veel meer.

 

Doublepoint: jouw vinyl-specialist 

Er zijn dus veel verschillende soorten platenspeler accessoires die elke vinylfan moet kennen. Platenspeler-accessoires zijn niet alleen leuk om te hebben, maar ook essentieel voor de geluidskwaliteit, het onderhoud en het plezier van het luisteren naar platen. Als je meer wilt weten over platenspelers en accessoires, neem dan een kijkje in onze webwinkel voor meer informatie en producten. Vergeet niet om onze kortingscodes te checken; vaak krijg je daarmee nog extra korting bovenop onze gegarandeerd laagste prijzen. Als je geen vragen meer hebt, zien we jouw bestelling met plezier tegemoet.