Een zeer open en muzikaal karakter kenmerkt de speakers van Acoustic Energy. Dit topmerk staat synoniem met Britse audio-perfectie. Kwaliteitscomponenten en vernuftige vindingen combineren zich tot luidsprekers die er bescheiden uitzien, maar een carnaval voor je oren produceren.

Ongeacht de serie waaruit je kiest, haal je met Acoustic Energy een luidsprekerset in huis waar je nog decennia lang plezier van hebt. Wij vertellen je meer over dit merk en zijn catalogus, want misschien staan deze speakers binnenkort bij jou thuis.

100-serie: betaalbare balans

De 100-serie is geïnspireerd door de succesvolle AE-luidsprekers die in 1987 het startschot van dit merk betekenden. De serie bestaat uit twee neutrale en genuanceerde monitorluidsprekers waarmee je een complete stereoset creëert. Een voordeel van deze boekenplankspeakers is dat je ze dicht tegen de muur kunt zetten zonder kwaliteitsverlies.

Bouw je liever een surroundset op? Dan vind je in deze serie ook een centerspeaker met een helder hoog en rijk mid-range geluid; en een krachtige subwoofer. Ook op hoog vermogen garanderen deze boekenplankspeakers de perfecte balans.

300-serie: keyword

De 300-serie is de premiumlijn van Acoustic Energy, met als vlaggenschip de vloerstaande speakers. De luidsprekers uit deze serie hebben meerdere upgrades ten opzichte van de speakers uit de 100-serie. Die upgrades hoor je niet alleen, maar die zie je ook aan de stijlvolle buitenkant.

Over Acoustic Energy

Acoustic Energy begon als een project van de Engelsman Phil Jones. Zijn vader speelde in een big band en nam de kleine Phil geregeld mee naar oefensessies, waarbij Phil gewend raakte aan de dynamiek van livemuziek. Op zijn negende bouwde Phil zijn eerste AM-radio en op zijn 15e zijn eigen basgitaar. Op zijn 16e bouwde hij zijn eerste luidspreker, maar hij was niet zo tevreden met de klank die eruit kwam. Toen begon een levenslange fascinatie met speakerbouw.

Er volgden verschillende baantjes en ontmoetingen met net zulke gepassioneerde audiofielen als hijzelf. In 1987 maakte Phils zelfgemaakte set near-field monitors zo’n indruk op de eigenaar van een audiowinkel, dat er een lampje bij Phil ging branden. Hij richtte Acoustic Energy op en kwam een jaar later op de cover van een hifi-tijdschrift. Het bedrijf surfte mee op de hifi boom van de tachtiger en negentiger jaren, waarna het een grote buitenlandse investering in 1994 ontving.

Na succesvolle premières van, onder anderen, wifi- en Bluetooth-speakers, kwam Acoustic Energy in 2017 weer volledig in Britse handen. In de ruim 30 jaar dat het bedrijf bestaat, heeft Acoustic Energy honderden prijzen gewonnen. Daarmee is het één van de meest gerespecteerde audiomerken uit het Verenigd Koninkrijk.

Acoustic Energy-speakers met laagsteprijsgarantie

Wij van Doublepoint zijn er trots op de bestsellers van Acoustic Energy in onze webwinkel te hebben. Bekijk op je gemak de productspecificaties. Wil je ze liever met eigen oren beluisteren? Maak dan een luisterafspraak en we pluggen de speakers voor je in. 

Zoals bij alle producten geldt ook hier een laagsteprijsgarantie op: vind je ze ergens anders goedkoper, dan betalen wij het verschil. Bij Doublepoint betaal je veilig met iDEAL en ontvang je de speakers de volgende werkdag al.