DALI was al populair om de passieve Oberon-speakers maar met de actieve en draadloze Oberon C-speakers zet dit Deense hifi-merk zich definitief op de kaart. Doublepoint verkoopt deze luidsprekers niet alleen in de webwinkel maar heeft ze ook voor je klaarstaan in de luisterruimte. Kom je ze testen?

Actief en draadloos: een gouden combinatie

De afgelopen jaren maakten draadloze luidsprekers een enorme opkomst door maar dit kwam de geluidskwaliteit niet altijd ten goede. Met de Oberon C-speakers poetst DALI het imago van draadloze luidsprekers weer op. Allereerst zijn ze actief, hierdoor heb je volledige controle over de hele audioketen, weet je zeker dat de frequentiegebieden zijn geoptimaliseerd en krijg je een rijkdom aan limiters en digitale filters (DSP) tot je beschikking. De Oberon C-serie bestaat uit tweeweg luidsprekers in de volgende uitvoeringen:

  • Vloerstaande speakers (Oberon 7 C)
  • Boekenplankspeakers (Oberon 1 C)
  • Speakers voor wandmontage (Oberon ON-WALL C)

Daarnaast is er de Sound Hub Compact, waarmee je een indrukwekkende thuisbioscoop maakt. Deze voorversterker stuurt geluid in HDMI-kwaliteit van je televisie naar de Oberon C-speakers van jouw keuze.

Waarom kiezen voor Oberon C-speakers?

  • Eenvoudig te plaatsen
    Om een brede afstraling te bereiken, heeft DALI voor de beste combinatie van filterontwerp, toegepaste geometrie en materialen gekozen. Dat betekent dat vrijwel iedereen in jouw kamer, ongeacht waar ze zitten, een optimale luisterervaring heeft. Indraaien is niet nodig, want door het ontwerp zijn de harmonische vervorming en de diffractie aanzienlijk minder.
  • Lage latency
    Dat is prettig: een lage latency dankzij het gepatenteerde, 30-bits draadloos protocol. De audiotransmissie van ingang naar luidspreker is minder dan 15 milliseconden, terwijl de timing tussen de luidsprekers extreem nauwkeurig is.
  • Actieve luidsprekers
    De ingebouwde versterkers produceren een piekvermogen van tweemaal 50W. Deze klasse D-versterkers zijn speciaal gekozen om hun geluidskwaliteit en dynamisch vermogen. Eén versterker voedt de tweeter, de andere stuurt de bas of mid-driver aan.
  • Gepatenteerd SMC
    De Oberon C-bas is van DALI-gepatenteerd SMC voorzien. Deze minimaliseert het negatieve effect van ijzer, wat op zijn beurt voor een lagere mechanische vervorming zorgt. Het resultaat? Een relaxed middengebied met verrassend veel details. En dat is uniek in deze prijsklasse.

Maar hoe klinken ze dan?

Groots. Zwaar. Intens. Woorden schieten ons tekort om deze draadloze, actieve luidsprekers te beschrijven. Voor wie ze nog niet kent, hebben wij daarom een luisterruimte ingericht. Inderdaad, Doublepoint is méér dan een webwinkel. Bij onze showroom hoort een geluidsstudio waarin je met eigen oren de Oberon C-speakers hoort. Maak gauw een afspraak via de volgende link: https://doublepoint.nl/showroom.

Over Dali

De Oberon C-speakers zijn afgeleid van de bekende Oberon-lijn van DALI. Dit Deense merk werd in 1983 opgericht door de grootste hifi-winkel van Scandinavië. Als verkopers van hifi-apparatuur had deze winkelketen een goed inzicht in de wensen van klanten. DALI besloot luidsprekers te maken die uitstekende prestaties, een natuurlijke en een concurrerende prijs combineerden.

DALI heeft als missie om opgenomen muziek levensecht weer te geven. Om je de illusie te geven dat je er zelf bij bent. De ingenieurs van dit topmerk zijn constant bezig met onderzoek in de akoestische wetenschap en het toepassen van nieuwe technieken. Dankzij DALI moeten concurrerende merken de lat een stuk hoger leggen.