SVS: 1000 Pro-serie radicaal vernieuwd

Het Amerikaanse topmerk SVS heeft de subwoofers van de instaplijn onder handen genomen. En laten we eerlijk zijn: na 9 jaar was deze 1000-serie ook wel aan een update toe. Het resultaat van deze opfrisser is een tweetal subwoofers dat ver boven hun prijsklasse presteert. In deze blogpost stellen we beide knallers aan je voor.

SVS SB-1000 Pro

De eerste van de twee subwoofers die SVS heeft vernieuwd, is de SVS-1000 Pro. Dit kleinere model heeft een vierkante kast die in alle richtingen zo’n 33 cm meet. Aan de buitenkant verschilt hij nauwelijks van zijn voorganger, maar onder de spreekwoordelijke motorkap is er van alles vernieuwd.

Technologie die in de duurdere 16-Ultra-serie werd gedebuteerd, is via het trickle-down-principe bij dit instapmodel beland. Eén van die snufjes is het bedienen van de subwoofer met een smartphone app. De DSP stelt je in staat om de klanken tot in de puntjes te finetunen.

Ook de driver is vernieuwd: de SB-1000 Pro bevat een 12-inch conus met hoge uitslag en een nauwkeurige low-end. Kortom: reken bij de SB-1000 Pro op een verbluffende muzikaliteit en een bas die je tot in elke vezel van je lichaam voelt. Het is moeilijk te geloven dat dit alles uit zo’n compacte subwoofer komt.

SVS PB-1000 Pro

Het tweede model, de grotere broer, is de SVS PB-1000 Pro. Hij is iets breder dan de SB-1000 Pro (38 cm) maar vooral hoger (47,9 cm)[1] . Dat komt door de baspoorten aan de voorzijde, die onder de 12-inch driver zijn geplaatst. Deze maximaliseren de luchtstroom en beweging van de driver, wat een grotere output mogelijk maakt.

Net als zijn kleinere broertje beschikt de PB-1000 Pro over de krachtige Sledge STA-325D-versterker, met een RMS van 325 Watt en pieken tot 820 Watt. De controle en nauwkeurigheid zijn verbluffend.

Kies voor deze subwoofer als je tonen wilt afspelen die onder de menselijke gehoordrempel liggen; frequenties die je doen trillen en schudden en zo een extra dimensie geven aan je home cinema. De PB-1000 Pro heeft een bereik van 17 tot 260 Hz.

Bestel ze bij Doublepoint

De SVS SB-1000 Pro en de SVS PB-1000 Pro bestel je allebei in dé webwinkel voor audiofielen: Doublepoint. Met het discrete, minimalistische design past de subwoofer van jouw keuze naadloos in je interieur. Kies uit piano gloss white of black ash en ontvang jouw bestelling al de volgende dag.

Over SVS

Het relatief jonge merk SVS komt uit Youngstown, Ohio. De oprichter, Gary Yacoubian, zag dat de audiomarkt overspoeld was door te dure, ondermaats presterende luidsprekers. Hij zag het als zijn missie om deze status quo uit te dagen. SVS maakt speakers en subwoofers die meeslepende audio-ervaringen voor elk budget mogelijk maken.

De 1000 Pro-serie past wat dat betreft prima binnen deze filosofie. Deze basismodellen verrassen door hun klank en nauwkeurigheid en completeren jouw thuisbioscoop. Beluister ze in onze showroom of bestel ze meteen hier bij Doublepoint.